Sodelovanje v mednarodni raziskavi

ZA PSIHOTERAPEVTE:
V imenu Evropskega združenja za travmo in disociacijo (ESTD) vas vabim k sodelovanju v mednarodni raziskavi TOPDD – Treatment of Patients with Dissociative Disorders (https://topddstudy.com/participate.php). Ker bi izvajalci želeli pridobiti širšo klinično populacijo (ne samo iz ZDA in Skandinavije), ste vljudno vabljeni, da se pridružite. Prijave sprejemajo do konca junija 2015.
 
V raziskavo se lahko vključite, če delate z disociativnimi klienti in sledite ISSTD in ESTD priporočilom 3-stopenjskega zdravljenja travm ter ste pripravljeni k redni individualni obravnavi klientov vključiti tudi tedensko gledanje kratkih videoposnetkov in spremljajočih vaj (terapevti samo videoposnetke, klienti pa še vaje in refleksije). Videi so v osnovni angleščini in lahko razumljivi. Namenjeni so zmanjševanju samopoškodovalnih in rizičnih vedenj ter izboljšanju obvladovanja čustev in simpotomov disociacije. Terapevti tako v zameno za sodelovanje dobite še nekaj praktičnih orodij za delo z disociativnimi klienti. Prvi odzivi (klientov in terapevtov) na raziskavo so zelo vzpodbudni!
 
Pogoji za vključitev v raziskavo:
– že vzpostavljen terapevtski odnos s klientom (vsaj 3 mesece)
– klienti, diagnosticirani z DID/DDNOS
– klientovo in terapevtovo osnovno razumevanje angleščine
– klientova motiviranost za dolgoročnejšo individualno obravnavo (2 leti) in izvajanje vaj po videih (približno 2,5h na teden).
– terapevtova pripravljenost, da bo namenil videem 15 – 30 min na teden (1 leto)
– izpolnjevanje vprašalnikov po 6., 12., 18. in 24. mesecih
 
 
Za več vprašanj se lahko obrnete name ali direktno k organizatorjem (v priponki). Če se boste odločili za sodelovanje, mi vašo odločitev sporočite zaradi evidence in organizacije.
 
Lepo vas pozdravljam,
Tjaša Stepišnik Perdih