O meni

dr. Tjaša Stepišnik Perdih

 

“It is never too late to be what you might have been.”

 

Eliotov citat me spremlja že od srednje šole. Je vodilo pri mojem delu, z njim pa želim opogumljati tudi druge. Iz izkušenj vem in trdno verjamem, da za spremembe nikoli ni prepozno. Leta pri tem ne igrajo nobene vloge. Človek lahko kadarkoli prikliče spremembe, ki olajšajo njegov vsakdan. Zagotovo pa je lažje, če ima pri tem podporo in pomoč.

Socialna pedagoginja in terapevtka

Leta 2007 sem diplomirala iz socialne pedagogike, 2016 pa doktorirala iz zakonske in družinske terapije. V disertaciji sem raziskovala, kako se čustva odražajo v telesu ter kako se na telesni ravni ljudje uglašujemo med seboj. Pri tem sem združevala sodobna spoznanja nevroznanosti, biopsihologije, anatomije človeka in psihoterapije.

Specializacija

Po večletnem svetovalnem delu v šolstvu in z izkušnjami na področju terapevtskega dela z zasvojenimi ter njihovimi družinami me je pot vodila na področje travm, psihosomatike, pomena telesa v odnosih ter medosebne uglašenosti. Ker v Sloveniji primanjkuje specifičnega znanja s tega področja, sem se v tujini dodatno izobrazila iz telesnega predelovanja travmatičnih dogodkov. Senzomotorični psihoterapevtski pristop se do sedaj v Sloveniji še ni uporabljal in predstavlja pomembno terapevtsko novost. Poleg tega v svoje delo vključujem tudi metodo TRE.

 

Redno se udeležujem kongresov, strokovnih srečanj ter mednarodnih konferenc priznanih terapevtov s področja travm, navezanosti in dela s telesom. Predavam na študijskem programu Psihosocialne pomoči na FUDŠ. Bila sem članica izvršilnega odbora Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije (ZDT) in sem slovenska predstavnica pri Evropskem združenju za travmo in disociacijo (ESTD).

 

Več o mojih izkušnjah in izobraževanjih tukaj.

Foto:

  • Tjaša Stepišnik Perdih: Owned by the author