KAKO izvajati TRE?

1. INDIVIDUALNO:
Individualen pristop omogoča, da spoznate metodo TRE, da osvojite tehniko in morebitne prilagoditve (pri težavah s koleni, križem, uporabi bergel ipd.). Praksa kaže, da je potrebnih približno 4-6 srečanj, da bi zares lahko govorili o učinkih (kratkotrajen učinek je sicer v večini primerov viden že takoj).

 

Individualno srečanje stane 45 eur/1-1,5 h. Na prvem srečanju razložim več o sami metodi, da razumete mehanizem, način in učinke, na kasnejših srečanjih je poudarek na TREsenju in vzpostavljanju samoregulacije. Priporočam vsaj 3 individualna srečanja zapored. Ob vplačilu treh ali več srečanj je v ceno vključena tudi knjižica o TRE (16 strani) v slovenskem jeziku. Vsebuje podatke o stresu, travmi ter navodila za izvajanje metode TRE.

 

TRE izvajam tudi v angleškem jeziku. TRE sessions also in english.

 

2. V SKUPINI:
V skupino se lahko vključi vsak, ki ima za seboj vsaj 3 individualne izkušnje s TRE ali TRE delavnico. To pomeni, da že pozna proces, morebitne prilagoditve in tudi že prve odzive svojega telesa. Delo v skupini na drugačen način podpre posameznika. Pogosto naslavlja temeljne obrambe iz otroštva – potrebo po kontroli in občutek samozadostnosti. Skupina omogoča izkušnjo, kako spustiti kontrolo, kako biti ranljiv in čuteč v prisotnosti drugih ter se ob tem počutiti varno.

 

V skupini je lahko največ 6 udeležencev, zato so prijave obvezne (tjasa@psihosoma.si ali 031 796 417). Srečanje stane 12 eur. Za račun izdan na podjetje sporočite vse potrebne podatke. Skupina se izvede ob vsaj treh prijavljenih.

TERMIN: vsako 1. sredo v mesecu, 19:00 – 20:00. Naslednja 4.7.2018
 

Pomembno: za posameznike z zgodovino travme ali težav v duševnem zdravju je na začetku potreben individualen pristop. TRE je v osnovi enostavna metoda, vendar ima zelo globoke učinke! Zato je izjemno pomembno, da se proces prilagodi posamezniku in da se izvajanje metode “dozira”. Močno priporočam, da se metode TRE naučite pod vodstvom usposobljenega inštruktorja. TRE ni primeren za nosečnice.

 

Za izvajanje metode TRE bodite v udobnih in/ali raztegljivih oblačilih. Pridite nekaj minut prej, da se v miru preoblečete in pripravite na srečanje. Blazine in vse potrebno je že v prostoru. Pred stavbo je na voljo brezplačno in dovolj veliko parkirišče.

FB skupina namenjena vprašanjem, vzpodbudi ter izmenjavi izkušenj s TRE.

ZAKAJ izvajati TRE?