KAKO izvajati TRE?

1. INDIVIDUALNO:
Individualen pristop omogoča, da spoznate metodo TRE®, da osvojite tehniko in morebitne prilagoditve (pri težavah s koleni, križem, uporabi bergel ipd.). Praksa kaže, da je potrebnih približno 6-8 srečanj, da bi zares lahko govorili o učinkih (kratkotrajen učinek je sicer v večini primerov viden takoj).

 

Individualno srečanje stane 45 eur/1-1,5 h. Na prvem srečanju razložim več o sami metodi, da razumete mehanizem, način in učinke, na kasnejših srečanjih je poudarek na TREsenju, specifičnih telesnih odzivih in vzpostavljanju samoregulacije. Za tiste, ki se srečate s TRE prvič, izvajam cikel 5ih srečanj: prva tri srečanja enkrat na teden (ob samostojnem izvajanju doma), četrto srečanje po enem mesecu in peto srečanje po enem mesecu od četrtega srečanja. Na ta način zares vzpostavite samoregulacijo in omogočite trajne spremembe. V ceno je vključena tudi knjižica o TRE® (16 strani) v slovenskem jeziku. Vsebuje podatke o stresu, travmi ter navodila za izvajanje metode TRE®.

 

TRE® izvajam tudi v angleškem jeziku. TRE® sessions also in english.

 

2. V SKUPINI:

Obvestilo: skupin in delavnic TRE® trenutno ne izvajam zaradi projekta Otresi stres z Europo Donno. Hvala za razumevanje.
V skupino se lahko vključi vsak, ki ima za seboj vsaj 3 individualne izkušnje s TRE ali TRE delavnico. To pomeni, da že pozna proces, morebitne prilagoditve in tudi že prve odzive svojega telesa. Delo v skupini na drugačen način podpre posameznika. Pogosto naslavlja temeljne obrambe iz otroštva – potrebo po kontroli in občutek samozadostnosti. Skupina omogoča izkušnjo, kako spustiti kontrolo, kako biti ranljiv in čuteč v prisotnosti drugih ter se ob tem počutiti varno.

 

V skupini je lahko največ 6 udeležencev, zato so prijave obvezne (tjasa@psihosoma.si ali 031 796 417). Srečanje stane 12 eur. Za račun izdan na podjetje sporočite vse potrebne podatke. Skupina se izvede ob vsaj treh prijavljenih.

TERMIN: vsako 1. sredo v mesecu, 19:00 – 20:00. Naslednja
 

Pomembno: za posameznike z zgodovino travme ali težav v duševnem zdravju je na začetku potreben individualen pristop. TRE je v osnovi enostavna metoda, vendar ima zelo globoke učinke! Zato je izjemno pomembno, da se proces prilagodi posamezniku in da se izvajanje metode “dozira”. Močno priporočam, da se metode TRE naučite pod vodstvom usposobljenega inštruktorja. TRE ni primeren za nosečnice.

 

Za izvajanje metode TRE bodite v udobnih in/ali raztegljivih oblačilih. Pridite nekaj minut prej, da se v miru preoblečete in pripravite na srečanje. Blazine in vse potrebno je že v prostoru. Pred stavbo je na voljo brezplačno in dovolj veliko parkirišče.

FB skupina namenjena vprašanjem, vzpodbudi ter izmenjavi izkušenj s TRE.

ZAKAJ izvajati TRE?