KAKO izvajati TRE?

1. INDIVIDUALNO:
Individualen pristop omogoča, da spoznate metodo TRE®, da osvojite tehniko in morebitne prilagoditve (pri težavah s koleni, križem, uporabi bergel ipd.). Praksa kaže, da je potrebnih približno 6-8 srečanj, da bi zares lahko govorili o učinkih (kratkotrajen učinek je sicer v večini primerov viden takoj).

Za tiste, ki se srečujete s TRE prvič, izvajam cikel 5ih srečanj: na prvem srečanju, ki traja 1.5h, razložim več o sami metodi, da razumete mehanizem, način in učinke, na kasnejših srečanjih je poudarek na TREsenju, specifičnih telesnih odzivih in vzpostavljanju samoregulacije. Prva tri srečanja potekajo približno enkrat na teden (ob samostojnem izvajanju doma), četrto srečanje po enem mesecu in peto srečanje po enem mesecu od četrtega srečanja. Na ta način zares vzpostavite samoregulacijo in omogočite trajne spremembe. V ceno 330 eur je vključena tudi knjižica o TRE® (16 strani) v slovenskem jeziku. Vsebuje podatke o stresu, travmi ter navodila za izvajanje metode TRE®.

Individualno “obnovitveno” srečanje stane 70 eur/1h in je za tiste, ki bi radi svoj proces TREja poglobili, ker ste se bodisi “zataknili” v procesu (telo ponavlja iste vzorce) bodisi vam TRE ne nudi več takšnega zadovoljstva kot včasih. TRE izvajam tudi v angleškem jeziku. TRE® sessions also in english.

2. V SKUPINI (naslednja 21.11.2017) :

V skupino se lahko vključi vsak, ki ima za seboj vsaj 3 individualne izkušnje s TRE ali TRE delavnico. To pomeni, da že poznate proces in lastno samoregulacijo. V skupini lahko poglobite svojo izkušnjo TREja in se premaknete naprej v procesu raziskovanja telesnih odzivov in izkušanja utelešenosti. Delo v skupini tudi na drugačen način podpre posameznika kot individualno delo. Pogosto naslavlja temeljne obrambe iz otroštva – potrebo po kontroli in občutek samozadostnosti. Skupina omogoča izkušnjo, kako spustiti kontrolo in biti čuteč ob prisotnosti drugih ter se ob tem počutiti varno.

V skupini je lahko največ 7 udeležencev, zato so prijave obvezne (tjasa@psihosoma.si ali 031 796 417). Srečanje stane 15 eur. Za račun izdan na podjetje sporočite vse potrebne podatke. Skupina se izvede ob vsaj treh prijavljenih.

TERMIN: 3. četrtek v mesecu, 18:00 – 19:15.

Pomembno: za posameznike z zgodovino travme ali težav v duševnem zdravju je na začetku potreben individualen pristop. TRE je v osnovi enostavna metoda, vendar ima zelo globoke učinke! Zato je izjemno pomembno, da se proces prilagodi posamezniku in da se izvajanje metode “dozira”. Močno priporočam, da se metode TRE naučite pod vodstvom usposobljenega inštruktorja. TRE ni primeren za nosečnice.

Za izvajanje metode TRE bodite v udobnih in/ali raztegljivih oblačilih. Pridite nekaj minut prej, da se v miru preoblečete in pripravite na srečanje. Blazine in vse potrebno je že v prostoru. Pred stavbo je na voljo brezplačno in dovolj veliko parkirišče.

FB skupina namenjena vprašanjem, vzpodbudi ter izmenjavi izkušenj s TRE.

ZAKAJ izvajati TRE?