Kako sprejeti in imeti rad svoje telo?

You don’t learn to love your body by using words, whether those words be in the context of therapy or gratitude lists or mantras.
 
You learn to love your body by BEING IN your body.

Ker še nisem naletela na članek, ki bi tako jedrnato in slikovito predstavil (tudi) moje misli, tokrat izjemoma objavljam članek v angleščini. Je kratek in zagotovo bi ga moral prebrati vsak, ki ni zadovoljen s svojim telesom!
 
»For so much of my life, I was a walking and talking head. I barely noticed I had a body. I lived in my head, took in the world through thinking, and used my brain to create infinite loops of self hatred, punishment, and anxiety.
 
Sounds familiar?

 

I always joked that you could cut off my body and my head wouldn’t notice. Living in our heads as we do in this culture, we think that everything that is worth anything is in the realm of thought. We also think that we can fix everything via thought.«
Beri dalje

 
 

freeKako torej sprejeti svoje telo? Edino tako, da vzpostavite stik s svojim telesom. V nasprotnem primeru bo to še en (miselni) projekt, obsojen na neuspeh. Ena izmed čudovitih tehnik za to je TRE.

 

P.S. ste vedeli, da ima samo 5% diet učinke tudi po 5-ih letih?

 
 

Foto: https://livingmindfulgrace.files.wordpress.com/2011/07/girl-with-arms-out.png

 

Foto:

  • free: Owned by the author